Na een jaar verplichte pauze vervolgt het Universitair Harmonieorkest Leuven (UHO) de traditie van de benefietconcerten weer. Dit najaar blijven ze in hun thuishaven Leuven en doen ze een concert ten voordele van het Exceptional Kids Fonds. Het fonds doet onderzoek naar de oorzaken en symptomen van zeldzame genetische aandoeningen bij kinderen. Dankzij het Exceptional Kids Fonds kunnen er betere diagnoses gesteld worden, krijgen de kinderen en hun families beter omkadering en is er plaats voor meer perspectief. Zo kunnen ook zij uitgroeien tot volwassenen met unieke talenten.


Het benefietconcert maakt deel uit van het KNAL! Festival, een stadsfestival in Leuven in het thema van de oerknal. Net zoals Georges LemaƮtre in 1931 met de bigbangtheorie een deel van het geheim van de kosmos ontrafelde, ontrafelden wetenschappers 20 jaar gelden 99% van het menselijke genoom, wat als het ware de big bang in de humane genetica kan genoemd worden. Het Exceptional Kids Fonds werkt verder aan die overige 1 procent.


De meer dan 80 muzikanten van het UHO zijn alvast hard aan het repeteren om er op donderdag 25 november 2021 weer een indrukwekkend concert van te maken. Kom genieten van de muziek door de Leuvense studenten en steun tegelijk het Exceptional Kids Fonds. Op het programma staan onder andere Journey through the Stratosphere van Rossano Galante en Give us this Day van David Maslanka.

Indien u nog vragen heeft, kan u ons steeds bereiken via ons contactformulier!