Heb je zin om auditie te komen doen?

Elk jaar opnieuw is het Universitair Harmonieorkest van Leuven weer op zoek naar nieuwe student-muzikanten om zijn rangen aan te vullen!

Ben jij een houtblazer, koperblazer, slagwerker, contrabassist, harpist of pianist? Kom dan zeker langs op een van onze kennismakingsrepetities in september en oktober. 

Waarom audities?

Het UHO is de laatste jaren uitgegroeid tot een groot orkest, met een jaarlijkse bezetting tussen de 70 en de 100 muzikanten. Om deze groep muzikaal in balans en werkbaar te houden is het noodzakelijk dat het aantal leden enigszins beperkt blijft. Om een selectie te kunnen maken tussen de vele kandidaten die jaarlijks komen opdagen, worden er audities gehouden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Allereerst is er de kennismakingsrepetitie. De bedoeling is dat je als kandidaat-lid al eens kan meespelen en zo kan ervaren hoe een repetitie van het UHO er aan toegaat. Tegelijk krijg je ook een idee van het niveau van het orkest. Deze kennismakingsrepetitie is zeker niet verplicht, het is enkel een middel om al wat vertrouwd te geraken met het UHO.
Vervolgens zijn er de audities. Het is de bedoeling dat elke kandidaat een kort stuk speelt. Iedereen is hier volledig vrij in zijn/haar keuze. Dit kan dus een studie/concertwerk/orkesttrek/pophit/… zijn. Zorg vooral dat je eigen capaciteiten op de korte tijd dat je kan spelen, uit de verf komen. Er wordt GEEN zichtlezing opgelegd.
Naast deze muzikale auditie worden er ook nog een aantal vragen gesteld die peilen naar het engagement van de kandidaat-leden. Wees gerust, je hoeft je hier niet aan een kruisverhoor te verwachten, maar gezien de korte tijd waarin een programma moet worden klaargestoomd is de motivatie van een lid voor ons minstens even belangrijk als zijn/haar muzikaal kunnen.
Wanneer alle audities afgenomen zijn, zal de auditiecommissie haar definitieve keuze maken. Deze zal dan zo snel mogelijk worden bekendgemaakt.

Voor slagwerkers en pianisten

Slagwerkers en pianisten worden aanwezig verwacht op de kennismakingsrepetitie(s). Dit moment wordt voor hen dus verplicht en beschouwd als een valabele toegangsproef. Daarnaast zal er een ander moment afgesproken worden voor het voorbrengen van één werk, dit kan voor een kennismakingsrepetitie zijn of net voor de eerste repetitie. Dit alles omdat het meedraaien in een orkest immers van even groot belang is als het beschikken over de vereiste muzikale capaciteiten.

Praktisch

De audities voor dit academiejaar zijn reeds afgerond. Indien je echt niet kan wachten om je al kandidaat te stellen voor volgend jaar, vul dan het auditieformulier in en mail het naar info@uho.be

Je kan onze privacyverklaring hier raadplegen.

Bij vragen kan je steeds op info@uho.be terecht.